Ostanite povezani:

Kdo sem in kaj počnem

Moje ime je Miha Hari in z masažo se profesionalno ukvarjam že vrsto let. Že v otroštvu sem stremel k zdravemu življenjskemu slogu, to pa me je v kasnejših letih usmerilo tudi k izbiri moje poklicne poti.

V mladosti sem se aktivno ukvarjal z različnimi športi. Leta 2001 sem, kljub odlični kondicijski pripravljenosti, doživel poškodbo hrbtenice, ki mi je čez noč spremenila življenje, predvsem pa mi je korenito spremenila pogled na vrednote, ki sem jih imel v življenju. V času, ko sem okreval, sem se sčasoma zavedel, da potrebujem spremembo, zlasti v odnosu do samega sebe, to zavedanje pa me je pripeljalo na pot novega načina življenja.

Moje aktivno udejstvovanje v različnih športih mi je odprlo poglobljen vpogled v delovanje človeškega telesa – znanje, ki ga danes s pridom uporabljam pri masažah. Na svoji novi poti sem začel intenzivno iskati in nabirati znanja tudi s področja zdrave prehrane in delovanja energij, ki pomembno vplivajo na kakovost človekovega življenja. Spoznal sem, da je človek bitje, ki v sebi združuje fizično, čustveno, psihično in duhovno sfero in je neločljivo povezan in vpet v zakonitosti žive narave.

Poznavanje človeške anatomije sem sčasoma nadgradil še z znanjem s področja komplementarne medicine. Danes tako delujem kot maser in svetovalec energijske medicine po metodi P.E.C.A.®, vsa ta znanja pa mi, v kombinaciji z mojo lastno življenjsko izkušnjo, omogočajo, da ljudem lahko svetujem pri zdravstvenih težavah pravočasno, še preden se te močneje izrazijo.

Z združevanjem vseh izkušenj in znanj k vsakemu posamezniku pristopim individualno in celovito, glede na njegovo stanje in potrebe. Masaže tako, po potrebah in željah strank, opravljam tudi na domu.

Sodelujem tudi z:

Barbara Ulčar


Telefon: 031/885-477 
barb.ulcar@gmail.com

 

Kdo sem...

Barbara Ulčar se z masažami ukvarjam 5 let. Sebe sprejemam in razumem kot človeka, ki preko masaž, dotika in tudi pogovora podpira sočloveka. Masaže opravljam z ljubeznijo in veseljem – ljubim svoje delo in se radostim vsakega trenutka, vsake izkušnje, ki mi je dana.

Radovednost in lastne izkušnje so me v življenju vodile, da sem se začela spraševati »Kdaj je človek resnično srečen?« »Kaj pomeni biti zdrav?« »Kakšne so poti do teh dveh ciljev in ali so med seboj povezane?«

Že kot študentko politologije me je pritegnila tematika zdravja/bolezni, razumevanje teh dveh pojmov in načini, na ketere različni zdravstveni in politični sistemi obravnavajo človekovo zdravje/bolezen, na kakšen način zdravijo in ali lahko zaradi različnih političnih motivov človeka tudi omejujejo. Ali se lahko človek (po)zdravi sam in kako to naredi? Še posebej so me navdihnili medicinski sistemi z večtisočletno tradicijo, katerih modrosti in znanja temeljijo na univerzalnih zakonitostih Narave. Ki človeka obravnavajo celostno, a hkrati individualno, njihova spoznanja pa so živa in relevantna tudi danes. Diplomirala sem iz tematike primerjave konvencionalne medicine in tradicionalne indijske medicine ajurvede.

Tako me je pot korak po korak vodila vedno bližje k področju masaž. Ker sem kot najstnica aktivno trenirala košarko in me je vedno »vleklo« na zrak, v gibanje v Naravi, sem imela lastno živo izkušnjo globjega čutenja telesa. Po študiju sem skoraj desetletje delala na področju prodaje in ko sem zaradi izčrpanosti doživela lastne zdravstvene težave, upor telesa in psihe, sem to razumela kot učenje, da postanem bolj odgovorna in spoštljiva do sebe. Še bolj sem se začela povezovati z Naravo in v njej iskati odgovore zase. Tako sem se usmerila v masaže, s katerimi lahko, tudi preko svoje osebne izkušnje, vračam ljudem dobro. Izvajam klasično masažo, refleksno masažo stopal in ročno limfno drenažo.

Danes sem hvaležna za vsako izkušnjo, ki jo doživim. Tudi za tiste, manj prijetne, ker vem, da vse nosijo neprecenljiv pomen. Moj namen je biti srečna vsak trenutek svojega življenja, misliti, delati in govoriti dobro in svojo radost deliti z drugimi.